علت فيستول مقعدي چيست

۹۰ بازديد

همانطور كه گفته شد، فيستول در 50% مواقع به دليل عدم درمان آبسه مقعدي به وجود مي آيد. گاهي اوقات اين آبسه مسدود شده و چرك آن زير پوست مي ماند. زماني كه اين اتفاق مي افتد، تجمع باكتري ها مي تواند يك بافت متورم از آلودگي و ميكروب به وجود بياورد. پزشكان اين توده چركي جمع شده زير پوست را آبسه مي نامند.

اگر آبسه را درمان نكنيد ، رشد كرده و در نهايت سر آن به بيرون باز مي شود و جايي در نزديكي مقعد را سوراخ مي كند تا بتواند چرك داخل خود را تخليه كند. اين مسير چركي از آبسه تا سطح پوست فيستول نام دارد.

در شرايط نادر مانند سل ، بيماري هاي مقاربتي يا بيماري هاي مزمن كه روده را تحت تاثير قرار ميدهند ، مانند بيماري كرون يا كوليت اولسراتيو در پيش آمدن فيستول مقعدي نقش بسياري دارند.

تشخيص

هنگام مراجعه به پزشك، با توجه به علائمي كه براي او ذكر مي كنيد، درباره سابقه پزشكي شما سوال ميپرسد و ممكن است معاينه فيزيكي انجام دهد تا از وجود فيستول مطمئن شود. سپس پزشك سعي مي كند تعيين كند كه مجرا چقدر عميق است و جهت حركت آن را تعيين مي كند. در بسياري از موارد، زهكشي از دهانه خارجي انجام مي شود.

تشخيص فيستول چگونه انجام مي شود؟

بعضي از فيستول ها به راحتي قابل تشخيص بوده و بعضي ديگر نيستند. در برخي شرايط ممكن است اين كانال ها خود به خود بسته شده و در قسمت هاي ديگر مجدد باز شوند. پزشك شما به دنبال نشانه هايي از ترشحات يا خونريزي است. پزشك ممكن است هنگام معاينه انگشت خود را به مقعد شما بكشد. نگران نباشيد به گونه اي اين كار را انجام مي دهد تا بيمار هيچگونه دردي حس نمي كند.

معاينه مقعدي با قرار دادن انگشت پوشانده شده با دستكش و ژل روانكاري در انتها راست روده انجام مي شود تا موارد زير بررسي شوند:

  • عملكرد عضله هاي اسفنكتر داخلي و خارجي
  • منطقه عفونت
  • سر منشا فيستول
حدود 25 درصد از افراد مبتلا به بيماري كرون دچار فيستول مي شوند. از جمله اين مطالعات مي توان به آزمايش خون، اشعه ايكس و كولونوسكوپي اشاره كرد.

علت فيستول چيست برخي آزمايشات ديگر براي زماني تشخيص با معاينه فيزيكي امكان پذير نيست، انجام مي شوند كه عبارتند از:

پروكتوسكوپي يا معاينه مقعد

طي روش پروكتوسكوپي از يك پروكتوسكوپ تخصصي مجهز به نور يا پروب فيستول (وسيله كوچكي كه جهت مشاهده داخل فيستول وارد مي شود) و براي ديدن داخل ركتوم استفاده مي كند. اين روش به طور كلي تحت بيهوشي عمومي انجام مي شود.

آندوسونوگرافي يا سونوگرافي مقعدي 

يك روش ايمن كه از امواج صوتي با فركانس بالا براي ضبط تصاوير سطح كانال مقعد استفاده ميشود. 

اسكن يا تصويربرداري مغناطيسي (MRI) 

طي تصوير برداري از امواج مغناطيسي و راديويي قدرتمندي براي ايجاد تصاوير دقيق از اندام استفاده مي شود و معمولاً براي فيستولهاي پيچيده يا دوباره تكرار شده استفاده مي شود.

توموگرافي رايانه اي (سي تي اسكن) 

تركيبي از دو روش تشخيص از اشعه ايكس و رايانه براي ايجاد تصاوير مقطعي دقيق از بدن بوده كه ممكن است در ارزيابي ميزان التهاب نيز كمك كند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.