درمان بواسير خارجي
درمان هموروئيد خارجي با استفاده از روشهاي مختلفي امكان پذير است. در ادامه مهمترين اين روشها را بررسي مي كنيم:
جراحي
اين درمان در بيمارستان و معمولاً تحت بيهوشي انجام ميشود. در طي آن پزشك با استفاده از جراحي موضع آسيب ديده را از بين مي برد. جراحي هموروئيد خارجي ممكن است با عوارض خاص خود مانند عفونت، خونريزي و يا درد همراه باشد. همچنين امكان عود مجدد بيماري در اين روش بيشتر است.
اسكلروتراپي
در اين روش دارويي مخصوص به بواسير خارجي تزريق ميشود. اين دارو در سياهرگ آسيب ديده چسبندگي ايجاد كرده و به مرور باعث از بين رفتن آن ميشود. البته تجربه نشان داده اسكلروتراپي به جز مواردي كه بيماري كه در مراحل اوليه قرار دارد، نمي تواند اين زائده را از بين ببرد.
درمان خانگي بواسير خارجي
اين درمان شامل روشهايي حمايت كننده است. درمان خانگي اگر همراه با ساير روشها انجام شود مي تواند موثر باشد. معمولاً به اين دسته از بيماران توصيه ميشود، فيبر كافي دريافت كنند و نوشيدن 8 ليوان آب را در رژيم غذايي خود قرار دهند. در ضمن ورزش كافي و حمام سيتز (حمام نشيمن) نيز مي تواند در درمان اثر گذار باشد.
مطالعه صفحه مربوط به “رژيم غذايي مبتلايان به هموروئيد” مي توانيد در بهبود سريع تر اين بيماري به شما كمك كند.
داروهاي گياهي
درمان هموروئيد خارجي با داروهاي گياهي امكان پذير نيست. اما استفاده از اين نوع داروها، در كنار ساير روشها مي تواند به رفع علائم بيماري و تسريع روند درمان كمك كند. به طور مثال مصرف برگ تازه آلوئه ورا در رفع خارش و التهاب بواسير موثر است. همچنين مصرف سير يا پياز مي تواند از عفونت جلوگيري كند.
ديگر داروهايي گياهي شامل فندق جادوگر، روغن نارگيل يا حتي سركه سيب است كه همگي از روشهاي موثر در رفع علائم بيماري محسوب ميشوند.
داروها
استعمال پماد براي بواسير خارجي يكي از روشهاي درمان اين بيماري است. يكي از معروف ترين اين پمادها، آنتي هموروئيد نام دارد. اين پماد مي تواند در رفع علائم بيماري از جمله، درد، سوزش و خارش موثر باشد. همچنين با دارا بودن خاصيت قابض به رفع بيماري نيز كمك نمايد.
در صورتي كه علت بيماري يبوست مزمن است، مصرف ملين با مشورت پزشك مي تواند به درمان اين مشكل كمك كند.
براي آشنايي با ديگر پماد ها و داروي بواسير مي توانيد اين صفحه را مطالعه نماييد.
درمان هموروئيد ترومبوزه
در صورتي كه در بواسير خارجي لخته خون تجمع كرده باشد، هموروئيد ترومبوزه نام ميگيرد. ترومبوزه وضعيتي اورژانسي است. كلمه “ترومبوز” و به معني لخته شدن است. در همه افراد هموروئيد خارجي، ترومبوزه نميشود. هنوز پزشكان نتوانستند علت تجمع لخته خون در بعضي از بيماران را كشف كنند.
درمان دارويي هموروئيد ترومبوزه امكان پذير نيست. در اين مورد لازم است، جراحي سرپايي ترومبكتومي انجام شود. بيمار مي بايست با مراجعه به پزشك، براي تخليه لخته خون اقدام نماييد. در اين حالت پزشك با ايجاد برش بر روي بافت متورم، لخته خون را تخليه مي كند.
اگر درمان هموروئيد خارجي ترومبوزه در طي 48 ساعت اول پس از ايجاد لخته انجام شود، احتمال اينكه نتيجه مثبت باشد، بيشتر است. در غير اين صورت ممكن است نياز به انجام ديگر روشها مثل جراحي باشد.
اين نوع هموروئيد خطرناك محسوب نمي شود. اما به شدت دردناك است و مسلماً براي بيمار آزار دهنده خواهد بود. حتي ممكن است پياده روي، نشستن يا رفتن به توالت را براي شخص غير ممكن كند.
هشدار : هرگز خود شما براي تخليه لخته اقدام نكنيد. اين كار ممكن است به عفونت بيانجامد و عوارض بعدي را به همراه داشته باشد.
درمان بواسير خارجي بدون جراحي
اگر مي خواهيد بيماري خود را بدون جراحي و در سريع ترين زمان ممكن درمان كنيد، درمان هموروئيد با ليزر را به شما پيشنهاد مي كنيم. در اين روش زائده هموروئيد بدون درد و خونريزي از بين مي رود. ليزر سرپايي انجام شده و چون دوره نقاهتي نياز ندارد، بيمار مي تواند در همان روز محيط كار خود بازگردد.
به علاوه از آنجايي هموروئيد خارجي به شدت در معرض عفونت قرار دارد، با انجام ليزر مي توانيد اين خطر را تا حد زيادي كاهش دهيد.
منبع : http://forum.pkimed.com/showthread.php?tid=66458